dilluns, 14 de maig del 2012

El cercle cromàtic i gradació de colors


Per elaborar un cercle cromàtic, primerament s’han de tenir clars quins són els tres colors primaris: GROC, MAGENTA i CIAN.

Un cop tenim clars aquests colors, ens disposem a dibuixar un cercle sobre una cartolina, i aquesta la dividim el 12 parts. Agafarem un regle llarg, i farem una línia que creui tot el cercle passant pel centre. Tot seguit, amb l’escaire i el cartabó, anirem dividint aquest cercle en 12 parts, utilitzant l’angle de 30º.



Els tres colors primaris, han  d’anar separats entre si de 3 separacions per tal que quedin així:

Un cop posats els tres colors primaris, es comença a fer una barreja a parts iguals per obtenir els colors secundaris.

I per finalitzar, fem una barreja dels colors primaris amb els secundaris a parts iguals per obtenir els colors terciaris.

Cada color del cercle cromàtic té assignat un número de l’1 al 12, començant pel groc amb el número 1 i en el sentit contrari a les agulles del rellotge.




Les gradacions de colors es fan amb els colors primaris, i amb el blanc i el negre que s’anomenen colors neutres. El cas que mostraré a continuació es de la gradació del blanc i el negre.

Per realitzar-ho, primer de tot amb un llapis es dibuixen les formes que voldrem fer per la gradació. Tot seguit, quan ja ho tenim llest pintem dues formes més grans que les altres, una de blanc i l’altre negre, les quals seran els extrems.

Tot seguit, agafem el color negre i li tirem una gots de blanc, i així successivament, fins aconseguir que el negre passi a ser pràcticament blanc.

Quan ja tenim el cercle cromàtic i la gradació de colors, elaborem un mural amb paper d’embalar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada